ASC-ja nxjerr nga deti peshkarexhën e fundosur

Skuadra e “Albanian Stevedoring logoCompany” sh.p.k nuk është tejet e
specializuar vetëm në fushën e ngarkim-shkakrimit, në rast nevoje ata mund të operojnë edhe si shpëtues.

18 Marsi ishte më tepër një ditë dimri sesa pranvere.
Ujrat në basenin e Portit Durrës, ishin mjaft të turbullta dhe era ishte shumë e fortë. Ishin këto kushtet në të cilat trageti I pasagjerëve A/F Michela po ankorohej, kur era dhe dallgët e shtynë tragetin drejt peshkarexhës “Aquarium II”. Ajo u përplas fort dhe u fundos ngjitur me kalatën nr 7/8, një kalatë kjo e përpunimit të mallrave rifuxho. Nxjerrja nga fundi I detit përbënte një prioritet jo vetëm për pronarin e peshkarexhës, por më tepër për Autoritetin Portual Durrës, pasi kalata duhej të ishte efektive sa me shpejtë të qe e mundur. ASC-ja ishte menjëherë e gatshme për shpëtimin. E pajisur me të gjitha mjetet e nevojshme, me staf të specializuar dhe të motivuar, ASC-ja ishte menjëherë në aksion për një punë kaq delikate. Polumbarët lidhën fashot poshtë peshkarexhës përpara se të fillonte ngritja. Pas shumë orësh ankth, peshkarexha doli nga uji dhe u vendos në mënyrë të sigurtë në bazamentin që ndodhej në kalatë. “Kjo ishte një punë e mrekullueshme nga një skuadër kompetente Do të doja të përgëzoja dhe falenderoja secilin nga stafi jone. Të gjithë jemi shumë krenar nga cfarë kemi arritur”, – tha administratori I ASC, I cili ishte I pranishëm në cdo second të këtij operacioni.


 

Perfundimi i vitit 2012

MV Marina


Për Albanian Stevedoring Companylogo sh.p.k, viti 2012 ishte nje sukses: “Jemi të lumtur me progresin që kemi arritur” – thotë administratori i ASC.Për herë të parë kompania arriti përpunimin e më shumë se 1.000.000 tonëve.
E themeluar në vitin 2009, ASC shumë shpejt u shndërrua në një aktor të rëndësishëm në portin e Durrësit. Ndërkohë 90 përqind e të gjitha mallrave gjenerale të shkarkuara në portin e Durrësit, përpunohen nga ASC.
Duke disponuar të gjitha mjetet e nevojshme, që nga pirunjtë e rëndë dhe sprederat deri tek Terbergët, gjithashtu edhe bobkatë të vegjël e të mëdhenj, ASC është një kompani stivadore e gjithanëshme në gjëndje të përpunojë të gjitha mallrat e thata nga gjeneralet tek rifuxhot, rifuxho të ngurta dhe kontenierë. Në vitin 2012, ASC pati një rritje të konsiderueshme, sidomos në biznesin e kontenierëve. Ndërkohë kompania ka krijuar emrin e saj si një partner i besueshëm për të gjitha linjat e kontenierëve.
Pikat kryesore të vitit ishin shkarkimi, trajtimi dhe magazinimi I përkohshëm i një impianti komplet shpimi për një kompani kërkimi Gjermane si dhe shkarkimi I një transformatori energjie me peshë 145 ton – një rekord ky jo vetëm për ASC, por gjithashtu edhe për Portin e Durrësit.